6 obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi daca ajungi in Bodrum

Bodrum este o destinatie de vacanta perfecta pentru cei care cauta o combinatie intre istorie, cultura si plaja. Situat pe coasta sud-vestica a Turciei pe malul Marii Egee, Bodrum, ofera o multime de posibilitati de divertisment, de la vizitarea cetatilor antice si a muzeelor, pana la plaja si apa turcoaz.
Daca va doriti o vacanta linistita intr-un resort de lux dar in acelasi timp sa aveti la dispozitie o multime de obiective turistice pentru zilele in care doriti sa faceti si altceva decat sa leneviti la soare, Bodrum este alegerea potrivita

Iata cateva dintre cele mai interesante obiective turistice din Bodrum:
1.Castelul Sfantul Petru: Acest castel medieval impresionant dateaza din secolul al XV-lea si a fost construit de Cavalerii Ordinului Ioanit din Rhodos. Castelul se afla pe o colina deasupra orasului si ofera o vedere panoramica spectaculoasa asupra marii, portului si orasului Bodrum. In interiorul castelului se afla Muzeul de Arheologie Subacvatica, care gazduieste artefacte descoperite in apele de langa Bodrum.
2.Muzeul de Arheologie din Bodrum: Acest muzeu din centrul orasului are una dintre cele mai mari colectii de artefacte din epoca antica din Turcia. Expozitiile prezinta istoria civilizatiilor antice care au locuit regiunea si includ sculpturi, inscriptii, ceramica si alte obiecte de arta antice.
3.Mausoleul din Halicarnas: Una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, mausoleul se presupune ca a fost construit in anul 353 i.Hr. si a fost un monument extravagant ridicat in memoria lui Mausolus, guvernatorul din Caria. Astazi, din pacate, mare parte din aceasta cladire antica este distrusa. Cu toate acestea, puteti face o vizita si puteti observa aceasta intruchipare a istoriei.
4.Biserica Sfantul Ioan: Aceasta biserica bizantina din secolul al XI-lea se afla in centrul orasului Bodrum si face parte din patrimoniul national turc. Interiorul acesteia este decorat cu fresce istorice si icoane bizantine.
5. Bodrum are multe plaje superbe, atat cu nisip, cat si cu pietris, ideale pentru a te relaxa la soare. Cele mai populare plaje din Bodrum sunt Plaja Bodrum, Plaja Gumbet, Bitez si Plaja Turgutreis.
6. In orasul vechi, puteti gasi numeroase piete traditionale de la care puteti cumpara produse turcesti autentice si de o calitate excelenta. Piata Bodrum este o destinatie populara pentru cumparaturi de suveniruri, bijuterii, imbracaminte si alte produse turcesti autentice. Aici veti gasi multe magazine si tarabe care vand produse unice si interesante.
Bodrum este usor de explorat, iar majoritatea atractiilor turistice importante sunt la o distanta scurta de mers cu taxiul sau autobuzul, totusi, daca va doriti sa aflati mai multe despre secretele acestor locuri va recomandam un ghid local.