Despre Side

Regiunea Side, o destinatie turistica populara situata in sudul Turciei, este renumita pentru plajele sale cu nisip fin si apa cristalina, precum si pentru ruinele istorice din antichitate, care ofera o priveliste impresionanta pentru turisti.

Unul dintre cele mai atragatoare lucruri din Side este centrul istoric care a fost salvat in marea majoritate dupa cucerirea orasului, in secolul 2 i.Hr. Unele dintre cele mai importante atractii turistice din zona includ: Templul lui Apollo, teatrul antic, portul roman si baile publice.

Pe langa vizite la siturile istorice, turistii pot fi fericiti sa stie ca Side are multe alte de oferit, cum ar fi sporturi pe apa, tururi de scufundari si snorkelling, vanatoare de suveniruri in bazarurile din oras si seara turistii pot sa traiasca vibratia vietii nocturne din diferite baruri si cluburi.

In concluzie, Side este o destinatie turistica populara din Turcia, care ofera o combinatie atractiva de istorie antica, plaje impresionante si optiuni moderne de cazare si distractie. Aceasta ofera o experienta turistica minunata pentru toti cei care doresc sa descopere si sa exploreze cultura turca si natura splendida a regiunii.

  • Recomandari de cazare in Side

    Recomandam Side celor care isi doresc o atmosfera mai linistita, putem spune chiar romantica, fara agitatia marilor orase sau a cluburilor de noapte din alte statiuni. Majoritatea resorturilor sunt destinate familiilor cu copii, care iubesc aceasta locatie pentru plajele late cu nisip fin si apa cu intrare lina in mare, unde cei mici se pot juca in siguranta.

    Vezi mai mult
  • Ai decis sa alegi statiunea Side? Am facut un top al activitatilor pe care le poti face aici!

    Fondat de colonistii greci in secolul al VII-lea i.Hr. E, Side, este unul dintre cele mai frumoase si mai vechi orase de pe coasta Antaliei. Acest oras ofera o bogata istorie si cultura, precum si plaje uimitoare cu ape cristaline. Atmosfera family - frendly, plajele cu nisip fin, intrarea lina in apa, precum si apropierea de orasul Antalia dar nu in ultimul rand preturile mai accesibile decat in alte zone fac ca aceasta statiune sa fie in topul preferintelor turistilor.

    Vezi mai mult