Circuit Mesopotamia - Leaganul Civilizatiei Umane

Circuit Turcia - Mesopotamia

Regiunea Mesopotamiei a fost considerata de multi ca fiind locul de unde au pornit toate civilizatiile lumii.

Cea mai frumoasa localitate vechiul imperiu este Mardin, sau orasul soarelui, find pozitionata strategic, pe un deal stancos, in apropierea raului Tigru ce serpuieste printre campiile Mesopotamiei.

Gaziantep este situat pe vechiul Drum al Matasii si este una dintre cele mai vechi asezari din Mesopotamia.

Sanliurfa este considerat Ierusalimul Anatoliei si potrivit Vechiului Testament, este locul natal al Profetului Abraham. 

Ziua 1

Sosire in Antalya cu zbor direct din Bucuresti. Cazare la un hotel de 5* cu All Inclusive. Program liber

Ziua 2

Mic dejun. Plecare din Antalya către Gaziantep cu avionul. Gazinatep este cel mai renumit oras din Turcia in ceea ce priveste prepararea baclavalelor și a mai multor tipuri de mâncare (este supranumit Orasul gastronomic) ,vizita la cel mai mare muzeu de mozaic “Zeugma”.

Vizitarea centrului orașului vechi unde turistii vor avea timp liber pentru a se familiariza
cu  atmosfera rustica si pentru a gusta mâncăruri tradiționale. Plecare către Halfeti, cazare - hotel de 3* pe malul râului Eufrat.

Circuit Turcia - Mesopotamia

Ziua 3

Mic dejun. Ziua începe cu o croaziera optionala (cu plata suplimentara) pe raul Eufrat
unde turistii vor avea ocazia sa vada Orasul Scufundat. Se continua cu o mică plimbare in orasul Halfeti pe malul râului.

Halfeti - este unul din cele mai neobisnuite situri din Turcia, orasul vechi este  in mare parte scufundat in apa, dupa o constructie de baraj. In orasul Halfeti putem admira o specie rara de trandafir numit ”Trandafirul Negru”.

Plecare către Sanliurfa, orasul tuturor religiilor si profetilor.

Sosire la Gobekli Tepe – creat de constructori necunoscuti, Gobekli Tepe fiind dovada existentei pe Pamant a unei societati sofisticate in urma cu 12.000 -13.000 de ani .

Vizitarea centrului istoric al orasului Sanliurfa. Seara.  Plimbare pe lângă lacul cu pești (legenda spune ca profetul Abraham a fost aruncat in acel lac de catre Împăratul
Nimrod).

Optional seara turceasca (mancare tradiționala, muzica live si vin produs de către creștinii din zona). Cazare într-un hotel de 4 sau 5 *.

Circuit Turcia - Mesopotamia

Ziua 4

Mic dejun. Vizita la muzeul de arheologie unde se pot vedea obiecte cu o vechime de peste 10000 ani descoperite in zona. Se viziteaza muzeul de mozaic din Sanliurfa.

Plecare către orasul Mardin (orasul asirienilor – poporul care locuieste in aceasta zona de peste 4000 ani). Vizitarea orașului Artuklu( vechiul Mardin), o moschee din zona si străduțele inguste ale orașului. Cazare la un hotel de 4*.

Circuit Turcia - Mesopotamia

Ziua 5

Mic dejun. Plecare spre Mănăstirea Deyrulzafaran (mănăstire asiriana cu o vechime de aproximativ 1300 de ani ) locuita in prezent de creștinii ortodoxi din zona.

Se merge la renumitul oras antic Dara (Anastasiapolis) unde se viziteaza cisterna de apa din secolul 5 si Necropolul antic, unde au fost îngropati 3000 de creștini. Este o zona unica in lume. La Necropol, in antichitate, veneau creștinii in pelerinaje. Se face o pauza pentru prânz.

După pranz plecare către Diyarbakir (este considerat Parisul din Mesopotamia). Cazare in orasul Diyarbakir la un hotel de  5*.

Circuit Turcia - Mesopotamia

Ziua 6

Mic dejun. Vizita la Zidul orașului antic (este al doilea din lume ca lungime după Zidul Chinezesc), apoi se continua vizita la biserica asiriana (Biserica Maica Domnului) din secolul 3,  aceasta fiind un templu vechi de 4000 de ani înainte sa devină biserica.

Timp liber pentru pranz cu mâncăruri tradiționale din Diyarbakir. După pranz, vizita la Podul antic de pe raul Tigrus si la muzeul Arheologic din oras , apoi se va vizita biserica Sfântului Gheorghe. Plecare către aeroport pentru zborul catre Antalya. Cazare la un hotel de 5*.

Circuit Turcia - Mesopotamia

Ziua 7

Mic dejun. Turul orașului Antalya unde aveți ocazia sa faceți cumparaturi la magazinele fabricii de aur si pielarie, timp liber in centrul istoric al orasului Antalya. Se viziteaza cascada Karpuzkaldiran (Duden). Intoarcere la hotel.

Ziua 8

Plecare către aeroport pentru zborul de retur catre Bucuresti.

INFROMATII IMPORTANTE!

GRUP MINIM: 25 persoane. 

Servicii incluse in program:

 • transport avion charter Bucuresti- Antalya - Bucuresti;

 • transport avion Antalya-Gaziantep / Diyarbakir-Antalya;

 • transport autocar pe durata circuitului;

 • cazare la hotel de 5* (Antalya), Sanliurfa (minim 3*), Diyarbakir (5*), Mardin (4*), Halfeti (3*);

 • masa cu regim all inclusive pentru cazarile in Antalya;

 • mic dejun;

 • intrare la obiective;

 • ghid vorbitor de limba romana.

Optionale (120 euro de persoana):

 • croaziera pe raul Eufrat (Halfeti);

 • pranzul (ziua 2, 3, 4, 5, 6);

 • seara turceasca traditionala in Mesopotamia.