Oferte City Break Atena

Oferte City Break Atena

Atena, capitala Greciei , este un oraș de vis pentru iubitorii de istorie.

Printre obiectivele sale turistice se număra și:

Acropolele: „stânca sacra a Atenei” așa cum au denumit-o grecii, reprezintă o evocare celebra a Atenei antice, a fost centru al orașului care a funcționat ca o fortareata datorită locului sau adapostit.

Agora Greciei Antice : a fost piața , centrul vieții colective, și comerciale din Atena de demult... „Agora” în limba greaca înseamnă „adunare unde se tine un discurs public” fapt ce indica ca aici se intalneau oamenii și vorbeau în public.

Teatrul lui Dionysos: prima sceneta a fost realizata în anul 534 î.Hr la acest teatru. Teatrul este dedicat zeului vinului și al veseliei, Dionysos și a fost construit în secolul al VI-lea. A
avut o capacitate de 17.000 de oameni, locurile fiind așezate pe 64 din rânduri, în prezent doar 20 mai sunt intacte.

Templul lui Zeus: la vremea sa, a fost o construcție grandioasa. Dateaza din secolul VI î.Hr și finalizat în secolul II d.Hr de împăratul Hadrian. Peste o suta de coloane imense din marmura sustineau acest templu, însa în zilele noastre doar 15 au rămas intacte.

Stadionul Panathenaic: cu o capacitate de 60.000 de spectatori este cea mai mare construcție a Atenei antice. A fost construit în jurul anului 335 î.Hr și a gazduit Jocurile Panathenaice, unde participantii alergau nud pe o pista de aproximativ 204 metri lungime. În anul 140 d.Hr, stadionul a fost modernizat cu noi scaune din marmura la porunca lui Herodes Atticus.

Grădina Naționala din Atena: după vizita celor
mentionate mai sus, este un loc ideal unde te poți relaxa  și admira frumusețea acestei grădini decorate cu statui din marmura, fantani și câteva ruine din perioada antica. A fost
construita în 1840 și se afla lângă clădirea Parlamentului, fostul palat regal.
Regina Amalia, a adus din Italia peste 15.000 de specii de flori pentru a fauri
aceasta grădina.