Oferte City Break Lisabona

Oferte City Break Lisabona

Lisabona este capitala Portugaliei si este localizata în sudul tarii fiind o destinație perfectă pentru iubitorii de soare, culoare, arta, istorie și arhitectura.

Printre atractiile turistice se numara:

Castelul Sao Jorge Situat in cartierul Alfama, oferind o priveliste panoramica care-ti va delecta ochii, este unul dintre cele mai vechi cladiri ale Lisabonei.

Liftul Santa Justa Elevador de Santa Justa dateaza din secolul XIX și a fost inspirat din
creatiile lui Gustave Eiffel.

Largo do Carmo Este una dintre atractiile care ofera o priveliste impresionanta. A fost
construita in 1389, iar dupa marele cutremur din 1755, care potrivit statisticilor s-a soldat cu pierderea a 50.000-100.000 de victime, doar in Lisabona, a fost lasata in paragina.

Piata comertului (Praça do Comércio) este una dintre cele mai mari piete de pe continentul European, avand 36 000 m² si deschidere catre raul Tagus. Este considerata centrul capitalei portugheze.

Piata Rossio este situata in centrul orasului si a fost una dintre pietele sale principale
inca din Evul Mediu. A fost locul in care s-au desfasurat executii, revolte, coride si sarbatori iar acum este unul dintre locurile de intalnire preferate atat de locuitorii din Lisabona cat si de turisti.

Torre de Belem a fost punctul de plecare a multor calatorii celebre, de pilda cea lui Vasco da
Gama, construit in 1515 sa serveasca drept fortareata pentru a proteja portul
din Lisabona.

Monumentul Descoperirilor realizat pentru comemorarea a 500 de ani de la moartea printului Henric Navigatorul, in 1960, acesta se afla pe malul raului Tejo.

Catedrala San Jeronimos construcția a început în 1601 și a fost finalizata 100 de ani mai târziu. A fost proiectata într-un stil ce mai târziu avea sa devină cunoscut sub numele
de „manuelina”, un stil arhitectural bogat în ornamente cu teme complexe care curpinde elemente maritime și obiecte găsite în timpul expeditiior navale sculptate în calcar.

Daca vrei un tur de neuitat al Lisabonei, Tramvaiul 28 este alegerea perfecta. Acesta atinge multe dintre atractiile turistice principale ale Lisabonei.